Design Bai, Modele Bai, Blog

TENDINTE IN AMENAJAREA UNEI BAI MODERME CU PROFILE DECORATIVE PENTRU FAIANTA SI GRESIE

Amenajarea unei băi moderne cu profile decorative pentru faianta si gresie

Decorarea sau renovarea casei tale este întotdeauna distractivă și ne permite să ne întoarcem camerele pentru a ne elibera cea mai sălbatică imaginație; totuși, există zone în casele noastre în care există „restricții”. Baia este zona care prezinta cele mai multe probleme, si are nevoie de caracteristici tehnice specifice intrucat umiditatea si mucegaiurile o pot afecta. Totuși, deși poate trebui să respecte câteva reguli, baia poate deveni un mediu modern și de design, datorită folosirii unor detalii mici și simple, precum benzi decorative pentru gresie, realizate din oțel sau aluminiu în finisaje nesfârșite; să le vedem în acest articol.

Profilitec Profile brau negru

– Rolul benzilor decorative în tapetările pereților
– ce sa alegi pentru baia ta
– cele mai bune materiale pentru medii umede
– avantaje de instalare
– rolul profilelor de colt

Placarile ceramice pentru o baie modernă: rolul profilelor decorative
După cum am mai spus, baia poate fi afectată de umiditate și mucegaiuri și, prin urmare, necesită mai multă atenție în alegerea componentelor și a învelișurilor sale. Mulți oameni decid să acopere pereții băii cu tapete specifice sau chiar cu tencuială simplă. Aceste soluții cu siguranță adaugă mai mult stil camerei, dar în multe cazuri pot să nu fie soluția ideală, mai ales în băile cu multă umiditate. Soluția ideală ar fi plăcile ceramice.

Benzi decorative ca soluție de design în baie
Dacă decideți să vă acoperiți baia cu plăci ceramice și doriți să oferiți un plus de lumini și design mediului, o soluție rafinată este utilizarea benzilor decorative. Aceste profile sunt ușor de instalat și sunt de obicei plasate vertical sau orizontal între plăci. Materialele folosite sunt rezistente la apa si umiditate, asa ca puteti alege dintre mai multe materiale si finisaje in functie de efectul pe care doriti sa-l obtineti.

Cum ar trebui să aleg un profil decorativ pentru baia mea?
Oțelul inoxidabil este, fără îndoială, cea mai bună alegere când vine vorba de elemente în contact cu mediile umede, dar există un alt material care oferă performanțe excelente și o gamă mai largă de finisaje și culori. În funcție de efectul pe care îl urmăriți, puteți alege diferite modele.


Să vedem câteva:

Tonuri ton pe ton sau similare: Dacă preferați să alegeți o cameră discretă, cu culori care nu se ciocnesc, ci mai degrabă creează un efect de continuitate lină, alegerea dvs. de benzi decorative ar trebui să meargă pe ceva în concordanță cu stilul plăcilor. care urmează să fie instalate. De exemplu, o baie cu gresie ușoară ar putea fi combinată cu o bandă în culorile moi de argintiu, cum ar fi Listec LI 10.

Contrastul: dacă vrei să fii îndrăzneț și să folosești benzile ca evidențiere, oferind încăperii un aspect foarte modern, poți alege o culoare în contrast clar cu cea a plăcilor ce vor fi montate. Există mai multe finisaje și nuanțe din care să alegeți, cum ar fi Listec LI 20.

Glamour: Pentru un stil mai sofisticat, foarte eficient atunci când sunt combinate corect și în mediul potrivit, luați în considerare benzile strălucitoare în culorile clasice ale Listec LI 15 sau tonurile mai discrete ale Listec LI 10.

Piața oferă soluții nesfârșite, iar benzile Listec sunt disponibile și în oțel inoxidabil, cum ar fi Listec LI 20 sau Listec LI 22.

Cele mai potrivite materiale pentru umiditatea băii
Când spui baie, spui umiditate, motiv pentru care diferitele elemente din cameră vor avea proprietăți anticorozive bune. În ceea ce privește elementele metalice, precum profilele pe care le-am menționat anterior, două elemente pot fi considerate de top.
Să vedem caracteristicile lor:

Profilitec Profile

Oțel inoxidabil: este cel mai utilizat material în medii umede unde apa sau condensul pot stagna. Oțelul este disponibil în mai multe compoziții conform acestuia

Felis scelerisque nunc

Avantajele placarilor ceramice faianta într-o baie
Ceramica este un material atemporal, incredibil de versatil și potrivit chiar și pentru cele mai dificile medii. Nu întâmplător este cea mai tradițională acoperire pentru băi și bucătării, unde murdăria și umiditatea se ascund ușor. Să vedem avantajele acestui material:

Rezistenta la socuri: ceramica rezista la socuri si zgarieturi

Ignifug: rezistenta sa mare la caldura il face ignifug iar in caz de incendiu nu disperseaza substante toxice in mediu.

Impermeabil: ceramica respinge apa si este ideala impotriva umiditatii si mucegaiului. Se foloseste in zonele in care apa este rege, precum bai, spa-uri sau piscine.

Igienic: Suprafața sa îl face ușor de curățat și igienizat și nu este deteriorat dacă intră în contact cu produse de curățare deosebit de dure.

De lungă durată: plăcile ceramice sunt atât de rezistente încât nu suferă nici un fel de uzură în timp.

Personalizabil: lumea ceramicii este atât de largă încât este posibil să alegi între forme, grosimi, texturi și culori nesfârșite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *